Gyümölcslevek, szörpök, lekvárok

 A „Dunamező” és „Jucus konyhájának” története.
 
A Dunakanyar hajdan „virágzó” málnatermő területei sok ember megélhetését biztosították. A szinte egybefüggő „Marosi málna” mezőket, csak a gazdák és családjuk vitaminforrását biztosító gyümölcsfák tarkították. A helyi gyárakban dolgozó emberek, a munka végeztével szinte azonnal a földeken tudták folytatni a napot. A helyi ipar megszűnésével, az ingázás elvitte az időt a földeken történő munkáktól. A málnásokat beszántották és már csak a gyümölcsfák maradtak az úgynevezett „Dunamezőben”. A birtokok gazdátlanul, elhanyagolva várták jobb sorsukat. Ezen területek gazdái, mára már nem is képesek önerőből rendben tartani a megmaradt gyümölcsösöket, ezért keresnek olyan embereket, akik ezt kis költségen, vagy a gyümölcsért cserébe megteszik azt. Ezeket a gyümölcsöket az érési szezonban eladásra lehet felkínálni, vagy feldolgozva már egy év áll rendelkezésre az értékesítésre.
Mi a feldolgozás, és a saját értékesítés mellett döntöttük. Így született meg „Jucus konyhája”, ami elnevezésében a feldolgozás kezdeti méreteire is utal! Itt jelenleg is csak ketten dolgozunk, de már nem a konyhában, hanem az erre a célra kialakított helységben. A sok kézimunkát igénylő folyamat során, megmossuk a gyümölcsöt, kivágjuk a beteg részeket, magozzuk, daráljuk, hidegen préseljük, kíméletesen hőkezeljük, és steril csomagolóanyagokba töltjük a gyümölcsleveket. A hókusz - pókusz , hozzáadott vitaminok, ízfokozók helyett, ez CSAK az ÉRETT gyümölcs leve, és ez a lényeg! A szüretnél mi sokszor újrajárjuk a sorokat és csak a feldolgozásra megérett gyümölcsöket szedjük le, így a különleges ízhez már nem kell semmit hozzátennünk – maximum egy mosolyt, ha ízlett! Egészségére váljék!
 
Zajácz Judit (Jucus konyhája - Zebegényi vendégházak)
Cím: 2627. Zebegény, Kós Károly út 1.
E-mail cím: tabor@nomadia.hu
Telefonszám: +36/30 468 1347
 
 
TERMÉKEINK:
 
- Gyümölcslevek:
3 literes bag in box-ban:  - alma, alma+ körte, alma + birs (3000 Ft/box), alma + fekete ribizli, alma + piros ribizli (4000 Ft/box), meggy (6000 Ft/box)
1,4 literes kupakos zacskóban: - alma, alma+ körte, alma + birs (1700 Ft/zacskó), alma + fekete ribizli, alma + piros ribizli (2200 Ft/zacskó), meggy (2800 Ft/zacskó)
2 dl-es kupakos zacskóban: - alma, alma+ körte, alma + birs (600 Ft/zacskó), alma + fekete ribizli, alma + piros ribizli, meggy, piros ribizli, fekete ribizli (800 Ft/zacskó)
  
- Szörpök:
3 literes bag in box-ban:       - fekete ribizli, piros ribizli, meggy és bodza (6000 Ft/box).
2 dl-es kupakos zacskóban: - fekete ribizli, piros ribizli, meggy, bodza, akác, citromfű, menta (800 Ft/zacskó).
 
- Lekvárok:
2 dl-es kupakos üveg: - meggy, szilva, feketeribizli, birs, szeder, csipke, galagonya, alma + fekete berkenye, alma + josta, narancsos céklalekvár csokival (1200-1600 Ft/üveg).
Weboldal készítés, szerkesztés | Webbolt bérlés - Sikeres webboltok | Domain regisztráció és tárhely szolgáltatás
Design by studio7designs